MS-verpleegkundige Kitty Harrison: ‘Een gat in de markt’

Hilversum, 20 december 2018 – MS-verpleegkundige Kitty Harrison heeft op donderdag 20 december namens het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum de Tasjes vol stoplichten in ontvangst genomen van Zorg en Zekerheid. ‘Een gat in de markt’, reageert zij.

In het Tasje vol stoplichten zit het boek Een Moeder vol Stoplichten. Dit boek, bedacht door Klinisch Psycholoog en kind- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie, geschreven door Beitske Bouwman en met illustraties van Karst Janneke Rogaar, gaat over de negenjarige Amelie. Zij heeft het moeilijk omdat haar moeder MS heeft. Om er achter te komen wat MS eigenlijk voor ziekte is, gaat zij op zoek naar een dokter die hen dit kan vertellen.

In de Tasjes vol stoplichten zitten naast het boek een spreekbeurtposter, drijvend vouwpapier, een Kiwanispop en een Moeder vol Stoplichten potlood. Bedenker Fiona Sie: ‘In het boek staan opdrachten. Met het potlood, vouwpapier en de spreekbeurtposter kun je die uitvoeren. Op de Kiwanispop kunnen kinderen tekenen waar papa of mama MS heeft.’

MS-verpleegkundigen Wanda de Groot (l) en Kitty Harrison (r) van het Tergooi Ziekenhuis locatie Blaricum. (foto: Persblik, Connecting Minds)

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018