ErasMS: ‘MS treft hele gezin, daarom dit boek snel gebruiken’

Rotterdam, 14 november 2018 – Hoofd van ErasMS dr. prof. Rogier Hintzen heeft op woensdag 14 november vijftig Tasjes vol stoplichten in ontvangst genomen. De tasjes worden door het MS centrum van het Erasmus MC in Rotterdam uitgedeeld aan MS-patiënten. Zorg en Zekerheid maakt de donatie mogelijk.

‘De diagnose MS treft het hele gezin. Daarom dit boek maar snel gebruiken!’ Professor Hintzen geeft zijn volledige steun aan het boek Een Moeder vol Stoplichten, dat in de door Zorg en Zekerheid gesponsorde tasjes zit. Het boek, dat is bedacht door Klinisch Psycholoog en kind- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie, geschreven door Beitske Bouwman en geïllustreerd door Karst Janneke Rogaar, gaat over de negenjarige Amelie. Zij heeft het moeilijk omdat haar moeder MS heeft. Om er achter te komen wat MS eigenlijk voor ziekte is, gaat zij op zoek naar een dokter die haar dit kan vertellen.

In de Tasjes vol stoplichten zitten naast het boek een spreekbeurtposter, drijvend vouwpapier, een Kiwanispop en een Moeder vol Stoplichten potlood. Bedenker Fiona Sie: ‘In het boek staan opdrachten. Met het potlood, vouwpapier en de spreekbeurtposter kun je die uitvoeren. Op de Kiwanispop kunnen kinderen tekenen waar papa of mama MS heeft.’

prof. dr. Rogier Hintzen (l.) ontvangt van Fiona Sie officieel het eerste exemplaar in het Erasmus MC in Rotterdam.

Erkenning en herkenning

Fiona Sie krijgt in 2013 zelf MS, haar kinderen zijn dan vijf en zeven jaar oud. Omdat de kinderen moeite hebben met het verwerken van de veranderingen, gaat zij op zoek naar een zelfhulpboek voor kinderen. Tot haar verbazing is er nauwelijks iets voor kinderen in de leeftijd onder de tien jaar oud.

Fiona Sie: ‘Kinderen belanden onverwachts in een onzekere situatie als een van de ouders MS krijgt. Het is belangrijk om hen dan erkenning en herkenning te bieden. Het Tasje vol stoplichten helpt ouders hierbij, zodat zij samen met hun kinderen en anderen kunnen praten over MS.’

Dankzij de donatie van Zorg en Zekerheid kunnen in het totaal vierhonderd Tasjes vol stoplichten worden uitgereikt aan ziekenhuizen en MS-centra in Noord- en Zuid-Holland.

v.l.n.r.: Physician Assistant Sjoukje Hoekstra, MS consulent en verpleegkundige Mascha van Houteghem, revalidatiearts dr. Jetty van Meeteren, hoofd MS Centrum ErasMS prof. dr. Rogier Hintzen, Fiona Sie en de neurologen Dorine Siepman en Beatrijs Wokke. (foto: Persblik, Connecting Minds)

Hallo daar!

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018