Initiatief Moeder vol stoplichten wordt een ANBI-stichting

Zoetermeer, 3 september 2020 – Het initiatief Moeder vol stoplichten wordt een stichting. Dit maakt het mogelijk om de fondsenwerving verder te professionaliseren.

De stichting heeft een ANBI-status (Algemeen nut beogende instelling), wat het onder meer mogelijk maakt om bij goededoelenfondsen aanvragen in te dienen en bijvoorbeeld via crowdfunding geld op te halen.

Belangrijke stap

Fiona Sie: ‘Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het initiatief Moeder vol stoplichten. Daarnaast leggen we zo een basis onder de verdere uitvoering van enkele belangrijke projecten. Ik denk hierbij met name aan de vertaling van het boek in het Engels zodat we ook mensen in het buitenland kunnen helpen.

We willen verder nieuwe sponsoraanvragen indienen bij bedrijven en organisaties zodat we nog meer gratis Tasjes vol stoplichten uit kunnen delen aan ziekenhuizen en MS-centra.’

Fiona Sie

Nieuw boek

Moeder vol stoplichten werkt aan een nieuw boek. Het boek is bedoeld voor tieners die opgroeien met een ouder die MS heeft.

Fiona Sie: ‘Juist deze groep kinderen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar worstelt met het feit dat een van de ouders MS heeft. Een goed boek dat de problemen en persoonlijke spanningen bespreekbaar maakt kan deze jongeren helpen in hun ontwikkeling naar volwassenheid.’

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018