Heeft je vader of moeder MS, dan kan dat best ingewikkeld zijn. Wat is dat eigenlijk voor ziekte? En hoe vertel je aan je vriendjes wat er met je vader of moeder aan de hand is?

Moeder vol Stoplichten helpt je op weg. Je kunt je vader of moeder vragen om het boek ‘Een Moeder vol Stoplichten’ te bestellen, waarin het verhaal staat van Amelie. Haar moeder heeft ook plots MS. En zij zit er best mee. Daarnaast staan er in het boek opdrachten die je kunnen helpen om iets te begrijpen van de ziekte.

Het is goed om over MS te praten, dan is het allemaal meteen niet meer zo ingewikkeld. Zo zou je een spreekbeurt kunnen geven over MS. Om je hierbij te helpen, kun je hier [hyperlink] een poster downloaden die je aan de klas kan laten zien. Vraag aan je moeder of vader of zij je mee willen helpen. En misschien heeft de dokter in het ziekenhuis ook een goede tip voor je spreekbeurt.

Bedenk net als Amelie woordcombinaties die je met de letters MS kunt maken.

Via onderstaande links kun je teken- en kleurplaten downloaden en de spreekbeurtposter van Moeder vol Stoplichten.

Teken het huis verder af, download hier.

Wat zie je onder water, download hier.

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Vraag je papa of mama om het te bestellen. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@moedervolstoplichten.nl.

Het boek is ook verkrijgbaar bij Uitgeverij SWP en op Bol.com.

Moeder vol Stoplichten verzorgt kindergroepen. Je gaat dan met andere kinderen met een ouder met MS aan de slag met het boek, bijvoorbeeld door de opdrachten samen te maken. En je verzint zelf iets, bijvoorbeeld zoals op deze foto’s het maken van een MS Museum. Wil je ook aan een kindergroep deelnemen? Kijk dan hier voor meer informatie. (foto’s: FS)

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018