Kiwanis Tiel doneert Tasjes vol stoplichten aan ziekenhuis

Tiel, 13 november 2019 – Kiwanis Club Tiel heeft vijfentwintig ‘Tasjes vol stoplichten’ gedoneerd aan Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Neuroloog dr. Petra de Roos nam op 13 november 2019 de tasjes namens het ziekenhuis in ontvangst.

‘Kinderen die opgroeien met een ouder met MS hebben op latere leeftijd vaak psychische en sociale problemen, zo ervaar ik in mijn praktijk. Het Tasje vol stoplichten helpt ons om patiënten en hun kinderen hierbij te ondersteunen. Ik kijk uit naar het vervolg’, reageerde dr. De Roos op de donatie van serviceclub Kiwanis.

In het Tasje vol stoplichten zit het boek Een Moeder vol Stoplichten. Het boek, bedacht door Klinisch Psycholoog en kind- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie, geschreven door Beitske Bouwman en met illustraties van Karst Janneke Rogaar, gaat over de negenjarige Amelie. Zij heeft het moeilijk omdat haar moeder MS heeft. Om er achter te komen wat MS eigenlijk voor ziekte is, gaat zij op zoek naar een dokter die haar dit kan vertellen.

Op de foto v.l.n.r.: Marcel Boogerd, Lucien Tros, Fiona Sie, Charles van Rossem, dr. Petra de Roos, dr Irene van Balken, MS-verpleegkundige Esther van Mil, Kiwanis President Folkert Beenen en Lodewijk van Buuren.

Spreekbeurtposter

Naast het boek zitten in de ‘Tasjes vol stoplichten’ een spreekbeurtposter, drijvend vouwpapier, een Kiwanispop en een Moeder vol Stoplichten vulpotlood.

Bedenker Fiona Sie: ‘In het boek staan opdrachten. Met het potlood, vouwpapier en de spreekbeurtposter kun je die uitvoeren. Op de Kiwanispop kunnen kinderen tekenen waar papa of mama MS heeft.’

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018