St Antonius neemt laatste Tasjes vol stoplichten in ontvangst

Utrecht, 6 maart 2019 – Fiona Sie heeft de laatste Tasjes vol stoplichten van Zorg en Zekerheid uitgereikt aan het St Antonius Ziekenhuis in Utrecht. In het totaal stelde de zorgverzekeraar uit Leiden 400 tasjes ter beschikking.

In het Tasje vol stoplichten zit het boek Een Moeder vol Stoplichten. Dit boek, bedacht door Klinisch Psycholoog en kind- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie, geschreven door Beitske Bouwman en met illustraties van Karst Janneke Rogaar, gaat over de negenjarige Amelie. Zij heeft het moeilijk omdat haar moeder MS heeft. Om er achter te komen wat MS eigenlijk voor ziekte is, gaat zij op zoek naar een dokter die hen dit kan vertellen.

In de Tasjes vol stoplichten zitten naast het boek een spreekbeurtposter, drijvend vouwpapier, een Kiwanispop en een Moeder vol Stoplichten potlood. Bedenker Fiona Sie: ‘In het boek staan opdrachten. Met het potlood, vouwpapier en de spreekbeurtposter kun je die uitvoeren. Op de Kiwanispop kunnen kinderen tekenen waar papa of mama MS heeft.’

Fiona Sie levert de vijftig Tasjes vol Stoplichten af bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Randstad

In het totaal hebben acht ziekenhuizen in de Randstad Tasjes vol stoplichten ontvangen van Zorg en Zekerheid. Ziekenhuizen die deelnemen aan het project zijn: Alrijne Ziekenhuis locatie Leiden, HMC/Bronovo in Den Haag,HagaReinier Groep locatie Den Haag, Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, ErasMS Centrum in Rotterdam, Ter Gooi Ziekenhuis locatie Blaricum, Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en St Antonius MS Centrum in Utrecht.

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018