Tasjes vol stoplichten voor MS-centrum Alrijne Ziekenhuis

Leiden, 3 juli 2018 – In het MS-centrum van Alrijne Ziekenhuis is dinsdag 3 juli het eerste Tasje vol Stoplichten overhandigd aan neuroloog Elske Hoitsma. Het tasje is voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar van wie een van de ouders Multiple Sclerose (MS) heeft.

In de rugtas zit naast een lees- en doeboek, allerlei materiaal dat kinderen kan helpen om hun ervaringen met een MS-ouder te verwerken, zoals de ziekenhuispop van Kiwanis Zoetermeer.

‘Tot mijn verbazing was er niets te vinden toen ik de diagnose MS kreeg en op zoek ging naar leesboeken voor mijn dochters. Ik weet uit eigen ervaring dat de ziekte het hele gezin treft en dat goede begeleiding van kinderen die opgroeien met een ouder met MS essentieel is’, vertelt initiatiefnemer en kinder- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie.

Fiona Sie: ‘De titel van het lees- en doeboek in het tasje is een Moeder vol Stoplichten, vandaar dat we het tasje dezelfde naam hebben gegeven.’ De tasjes zijn officieel overhandigd aan het MS-centrum van Alrijne. Daarnaast worden ze gratis ter beschikking gesteld aan andere MS-centra in Nederland. Dit is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Zorg en Zekerheid.

Neuroloog Elske Hoitsma, van het MS-centrum van Alrijne, is blij met deze tasjes: ‘Als één van de ouders MS heeft, kan dat een heel belangrijk onderwerp binnen een gezin zijn. Er wordt vaak veel aandacht aan de patiënt en zijn of haar partner gegeven, maar de impact voor kinderen van de MS-patiënt wordt vaak vergeten. Toch kan de impact op hen ook groot zijn. Het is goed dat we ons hier meer bewust van zijn en fijn dat we nu dit pakket als handreiking kunnen aanbieden.’

Fiona Sie (l.) overhandigt het eerste Tasje vol stoplichten aan neuroloog Elske Hoitsma van het MS-centrum van het Alrijne Ziekenhuis. Hoitsma: ‘Als één van de ouders MS heeft, kan dat een heel belangrijk onderwerp binnen een gezin zijn.’ (foto: Persblik, Connecting Minds)

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018