Tasje vol stoplichten

Het Tasje vol stoplichten wordt in samenwerking met onze partners geschonken aan MS-centra en MS afdelingen van regionale ziekenhuizen. De hulpverleners van deze zorginstellingen, neurologen en MS-verpleegkundigen, geven de tasjes aan cliënten die hiervoor belangstelling hebben. Zo willen we kinderen en hun ouders een steuntje in de rug geven op het moment dat zij daar behoefte aan hebben.

In het Tasje vol Stoplichten zitten naast het lees- en doeboek ‘Een Moeder vol Stoplichten’, een potlood, drijvend vouwpapier en een poster. Het potlood en vouwpapier, beide in de kenmerkende Moeder vol Stoplichten stijl uitgevoerd, kunnen worden gebruikt voor het uitvoeren van de opdrachten in het boek. Op de poster staat overzichtelijk en duidelijk uitgelegd wat MS is en hoe de ziekte het leven van mensen beïnvloedt.

De poster kan worden gebruikt om de kinderen die een ouder met MS hebben uit te leggen wat voor ziekte het eigenlijk is. Daarnaast is de poster ook geschikt voor het geven van een spreekbeurt in de klas, zodat kinderen aan hun vriendjes en vriendinnetjes op school uit kunnen leggen wat voor ziekte papa of mama heeft.

Partners

Het Tasje vol Stoplichten kunnen wij gratis uitdelen dankzij donaties van onze partners. Zo maakte zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid het mogelijk om in Zuid- en Noord-Holland 400 tasjes uit te delen bij ziekenhuizen en MS-centra. Voor deze uitdeelactie werkte Moeder vol Stoplichten nauw samen met de afdeling Zoetermeer & De Hoop van serviceorganisatie Kiwanis. De schenking van dertig tasjes aan ReinierHaga Groep in Den Haag, Delft en Zoetermeer is mogelijk gemaakt dankzij de chocoladeletteractie van Kiwanis Den Haag. Fonds 1818 heeft 40 tasjes geschonken aan MS afdelingen van regionale ziekenhuizen.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners die ons willen helpen om Tasjes vol stoplichten uit te delen. Belangstelling om ons hierbij te helpen of zelf als sponsor op te treden?, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@moedervolstoplichten.nl.

Kiwanispop

In het Tasje vol Stoplichten zit ook een Kiwanispop.  met viltstiften. Kinderen kunnen, om de verwerking te ondersteunen, op de pop tekenen waar papa of mama last heeft van MS, bijvoorbeeld bij de voeten, benen, armen of handen.

In deze video van MS De Baas legt Fiona Sie uit wat er in de Tasjes vol stoplichten zit en wat je er mee kunt doen om kinderen en ouders te helpen.

Tasje vol stoplichten bestellen

Ben je cliënt bij een ziekenhuis of MS-centrum dat geen Tasjes vol stoplichten heeft, dan kun je het bij ons bestellen door een e-mail te sturen naar info@moedervolstoplichten.nl. Een Tasje vol stoplichten kost exclusief verzending 25,- euro.

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018