Nieuwe partij tasjes naar MS Centrum St Antonius

Utrecht, 6 mei 2022 -Nieuwe tasjes voor het Sint Antonius Ziekenhuis in Utrecht! Mede dankzij een particuliere donatie heeft Stichting Moeder vol Stoplichten de voorraad tasjes van het MS Centrum aan kunnen vullen.

De Tasjes vol Stoplichten die St. Antonius eerder kreeg, werden gesponsord door de verzekeraar Zorg & Zekerheid. Omdat die voorraad al weer op is, heeft Stichting Moeder vol Stoplichten vier nieuwe tasjes bezorgd.

MS-verpleegkundigen Annette van Aalzum (l) en Carla Kloet (r) van het St Antonius Ziekenhuis in Utrecht.

Boek

In het Tasje vol stoplichten zit het boek Een Moeder vol Stoplichten. Dit boek, bedacht door Klinisch Psycholoog en kind- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie, geschreven door Beitske Bouwman en met illustraties van Karst Janneke Rogaar, gaat over de negenjarige Amelie. Zij heeft het moeilijk omdat haar moeder MS heeft. Om er achter te komen wat MS eigenlijk voor ziekte is, gaat zij op zoek naar een dokter die hen dit kan vertellen.

Spreekbeurtposter

In de Tasjes vol stoplichten zitten naast het boek een spreekbeurtposter, drijvend vouwpapier, een Kiwanispop en een Moeder vol Stoplichten potlood. Bedenker Fiona Sie: ‘In het boek staan opdrachten. Met het potlood, vouwpapier en de spreekbeurtposter kun je die uitvoeren. Op de Kiwanispop kunnen kinderen tekenen waar papa of mama MS heeft.’

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018