Dr. Wibe Moll: ‘Waardevolle aanvulling op het zorgpalet’

Rotterdam, 22 januari 2019 – Neuroloog dr. Wibe Moll ontvangt namens het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam vijftig Tasjes vol stoplichten. Hij verwacht dat de tasjes snel op zijn.

‘De ‘Tasjes vol stoplichten’ zijn een waardevolle aanvulling op het zorgpalet. We zullen ze snel kwijt zijn’, liet Moll weten toen hij de Tasjes vol stoplichten op 22 januari 2019 van Fiona Sie in ontvangst nam.

In het Maasstad Ziekenhuis werken veertien neurologen, onder wie MS-expert Dr Moll. Heb je MS, dan kun je ook een beroep doen op een consulent die je bij kan staan bij onder meer de gevolgen van MS voor relatie, gezin en andere sociale contacten. Kijk hier op de website van het Maasstad Ziekenhuis.

Amelie
In het Tasje vol stoplichten zit het boek Een Moeder vol Stoplichten. Dit boek, bedacht door Klinisch Psycholoog en kind- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie, geschreven door Beitske Bouwman en met illustraties van Karst Janneke Rogaar, gaat over de negenjarige Amelie. Zij heeft het moeilijk omdat haar moeder MS heeft. Om er achter te komen wat MS eigenlijk voor ziekte is, gaat zij op zoek naar een dokter die hen dit kan vertellen.

Naast het boek Een Moeder vol Stoplichten zit in het tasje een spreekbeurtposter, drijvend vouwpapier, een Kiwanispop en een Moeder vol Stoplichten vulpotlood.

Bedenker Fiona Sie: ‘In het boek staan opdrachten. Met het potlood, vouwpapier en de spreekbeurtposter kun je die uitvoeren. Op de Kiwanispop kunnen kinderen tekenen waar papa of mama MS heeft.’

v.l.n.r.: Fiona Sie, neuroloog dr. Wibe Moll en MS verpleegkundige Esther van der Heiden. (foto: Persblik, Connecting Minds)

Erkenning en herkenning

Fiona Sie kreeg in 2013 zelf MS, haar kinderen waren toen vijf en zeven jaar oud. Omdat het moeilijk voor ze was om alle veranderingen te verwerken, ging zij op zoek naar een zelfhulpboek voor kinderen. Tot haar verbazing was er nauwelijks iets voor kinderen in de leeftijd onder de tien jaar oud.

Fiona Sie: ‘Kinderen belanden onverwachts in een onzekere situatie als een van de ouders MS krijgt. Het is belangrijk om hen dan erkenning en herkenning te bieden. Het Tasje vol stoplichten helpt ouders hierbij, zodat zij samen met hun kinderen en anderen kunnen praten over MS.’

Dankzij de donatie van Zorg en Zekerheid kunnen in het totaal vierhonderd Tasjes vol stoplichten worden uitgereikt aan ziekenhuizen en MS-centra in Noord- en Zuid-Holland.

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018