Kindergroep Moeder vol Stoplichten

Heeft jouw vader of moeder de ziekte MS? Misschien weet je niet zo goed wat die ziekte is en durf je dat niet te vragen? Misschien ben je wel eens verdrietig of boos omdat je vader of moeder ziek is? Of ben je bang dat het jouw schuld is?

Wat leer je?

In de groep leer je van alles over de ziekte MS, je leert beter omgaan met emoties en je leert hoe je de ziekte een plek kunt geven in het gezin. Ook doe je van alles. Er wordt getekend, gepuzzeld, gekletst, geschreven en uit het boek ‘Een Moeder vol Stoplichten’ voorgelezen. Tijdens iedere bijeenkomst wordt een ander onderwerp besproken. Tijdens de laatste werkgroep kun je aan je ouders laten zien wat je hebt geleerd en gemaakt.

Om de kwaliteit van de training te waarborgen is er plek voor 6 kinderen. Het is een 5-delige training voor kinderen van 6 tot 12 jaar die een vader of moeder hebben met de ziekte MS. De training vindt plaats in het ziekenhuis bij jou in de buurt.

De kindergroep word gegeven door Fiona Sie, Klinisch Psycholoog, kinder- en jeugdpsychotherapeut en bedenker van het boek ‘Een Moeder vol Stoplichten’ .

Ouders

Voor de ouders is er voorafgaand aan de training een bijeenkomst waar wordt uitgelegd wat de kinderen leren. 

Kosten

De kosten voor de 5-delige training zijn € 50,- inclusief het ‘Tasje vol stoplichten’ met daarin het boek ‘Een Moeder vol Stoplichten’, potlood, drijvend vouwpapier, poster en kiwanispop.

Aanmelden

Stuur een mailtje naar info@moedervolstoplichten.nl of bel met Fiona Sie via het nummer 06-23826343. Data en tijdstip zijn nader te bepalen bij voldoende animo.

Je maakt tijdens de kindergroep een collage over MS in jouw gezin. (foto: FS)

Tijdens de werkgroep ga je samen met Klinisch Psycholoog en kinder- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie je eigen MS draak tekenen. (tekening: Karst Janneke Rogaar)

© Copyright - Moeder vol Stoplichten 2018